Ögonhälsoundersökning

Våra legitimerade optiker tar hand om dina ögon med professionellt utförda ögonhälsoundersökningar.

Boka din ögonhälsoundersökning

Misstänker du ögonsjukdomar som grå starr, grön starr eller åldersförändringar i gula fläcken? En ögonhälsoundersökning hos Lix Optik kan vara det du behöver för att få klarhet och trygghet för din ögonhälsa.

Våra optiker går utöver det vanliga synundersökningen och inkluderar en noggrann inspektion av hela ögat. Genom den senaste tekniken, inklusive fotografering av ögonbotten och tryckmätning av ögat, kan vi upptäcka och övervaka eventuella ögonsjukdomar.

Vår metodik sträcker sig längre än att bara kontrollera din syn. Vi tar hänsyn till hela ögonstrukturen, från ytan ända in till näthinnan. Det är inte bara viktigt för din syn, utan också för din ögonhälsa i stort.

Om vi misstänker några sjukliga förändringar i ögonbotten skickar vi bilderna till ögonläkare för vidare granskning och bedömning. På så sätt kan du vara säker på att du får den bästa vård och uppföljning för dina ögon.

Kontakta oss idag för att boka din ögonhälsoundersökning och ta det första steget mot att bevara din syn och ögonhälsa för framtiden.

Vad ingår i en ögonhälsoundersökning?

  • Undersökning av ögats främre delar – Vi granskar ögats yta och lins för att upptäcka förändringar som kan påverka ögats hälsa, såsom grön eller grå starr.
  • Ögontrycksmätning – Vi mäter ditt ögontryck för att identifiera indikationer på exempelvis grön starr.
  • Ögonbottenfotografering – Vi tar en noggrann bild av näthinnan för att undersöka synnerven, gula fläcken och blodkärl, vilket hjälper oss att bedöma din ögonhälsa på djupet.
  • Synfältsmätning – Genom att mäta ditt synfält kan vi identifiera eventuella brister, vilket är särskilt viktigt vid misstanke om ögonsjukdomar som grön starr.
  • Ärftlighet – Vid en noggrannare undersökning beaktar vi även ärftlighetsfaktorer och kontrollerar synfältet och synnerven. Om en familjemedlem behandlas för ögontryck är det särskilt viktigt att regelbundet kontrollera dina ögon.
  • Glasögonstyrka – Vi utför en djupgående synundersökning för att fastställa eventuella behov av nya glasögon eller kontaktlinser, vilket säkerställer att du har rätt synkorrigering för optimal synkomfort och klarhet.

Ögonhälsoundersökning pris

Ögonhälsounder­sökning
(ca 60 minuter)
895 kr
ögonhälsoundersökning