Synundersökning

Få det bara gjort!

Boka en synundersökning

Det är så lätt att skjuta på saker. Så, gå mot strömmen och boka dig en synundersökning idag! Det behöver inte nödvändigtvis vara för att du ”ser dåligt”. Huvudvärk, irriterade och torra ögon, dubbelseende, svårigheter att fokusera när du läser långa stunder, att du ofta kisar eller att du helt enkelt blivit äldre är andra anledningar till att kontrollera din syn. Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontaktlinsundersökning

För att se till att dina ögon mår bra av att bära linser utökar vi synundersökningen med att inspektera dina ögon i mikroskop. Provar du linser för första gången ser vi dessutom till att du lär dig sätta in och ta ur dem.

Körkortsintyg

Behöver du ett synintyg för att söka körkortstillstånd så gör vi en kontroll av synskärpa och ett synfältstest. Det går snabbt och vi kan sedan skicka in synintyget elektroniskt till Transsportstyrelsen.

Ögonhälsoundersökning

En ögonhälsoundersökning är en heltäckande hälsokontroll av dina ögon vilken ger oss möjlighet att upptäcka sjukdomar i tid – ibland redan innan de har börjat orsaka problem. Vid en ögonhälsoundersökning utgår vi från en ”vanlig” synundersökning, men utöver att mäta ditt synfel mäter vi även ögats tryck, fotograferar ögonbotten och testar ditt synfält. Resultatet granskas alltid av en ögonläkare och vi får en snabb bedömning av dina ögons hälsa. Många ögonsjukdomar kan behandlas om de upptäcks i tid, så en ögonhälsoundersökning är en god och viktig investering för dina ögons hälsa.

Så, vad kostar det?

Synunder­sökning & kontaktlinsundersökning
(30-45 minuter)
395 kr
Kontaktlinsunder­sökning – första gången
(inkl. linspaket & återbesök)
595 kr
Ögonhälsounder­sökning
(ca 60 minuter)
795 kr
Körkortsintyg – ta med dig legitimation
(ca 10 minuter)
125 kr